Berita Utama, Komuniti

Selamat Jalan & Selamat Berjuang Saifullah Maslul

4 72

Persatuan Belia Islam Nasional (PEMBINA) mengucapkan sekalung tahniah dan selamat berjuang kepada Saudara Saifullah Maslul bin Suhairi di atas keberangkatan beliau untuk melanjutkan pelajaran dalam peringkat ijazah ke University of Manchester, UK dalam bidang Mechanical Engineering dibawah tajaan Sime Darby. Beliau telah berangkat meninggalkan tanah air pada malam 13 September 2010 dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Ketua Cawangan PEMBINA Bangi, Aizuddin Khalid dan Penolong Ketua Cawangan, Rusman Arief Abd Rahman berkesempatan mengiringi dan bertemu Saifullah di KLIA bagi mengucapkan tahniah dan selamat jalan serta menyampaikan cenderahati dari seluruh warga PEMBINA.

Saifullah merupakan aktivis PEMBINA Bangi yang aktif, berdedikasi, bersemangat dan bersungguh. Beliau banyak terlibat dengan kerja-kerja kesukarelaan dengan PEMBINA. Beliau kerap kali dipilih mewakili dan menjadi jurucakap PEMBINA Bangi dalam mesyuarat-mesyuarat bersama NGO-NGO setempat. Tugasan besar terakhir beliau adalah sebagai timbalan pengarah jawatankuasa penganjuran Karnival Futsal Islami (KAHFI) 2010 yang telah berlangsung dengan jayanya bahkan turut mendapat perhatian media.

PEMBINA mendoakan semoga Saifullah Maslul berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi. Dan semoga beliau akan terus bekerja untuk Islam di mana sahaja beliau berada. PEMBINA juga berharap agar Saifullah akan kembali berkhidmat bersama PEMBINA seusai urusan pembelajaran beliau dari luar negara.

Ketua dan Penolong Ketua Cawangan PEMBINA Bangi
menyampaikan cenderamata kepada Saifullah di KLIA

Saifullah ditemuramah media antarabangsa

Related Posts

4 Comments

 1. Azib September 15, 2010 at 3:49 pm - 

  Semoga akh Saiful mencapai kejayaan di UK. Semoga beliau juga menjadi duta ISMA di sana nanti.

  Selamat jalan.

  Azib
  NYDP ISMA DHL

 2. bilal_jailani September 18, 2010 at 12:07 am - 

  Selamat jalan, Epul. Moga enta kuat di sana. Tahniah buat enta, juga buat parent enta. ^_^

 3. Saifullah M. Suhairi December 6, 2010 at 6:37 am - 

  Terima kasih byk2 sahabat2 semua. IA. Telah dididik utk menjadi Ambassador of Islam sejak dari kecik lagi. Thanks to parents juga.

 4. admin December 6, 2010 at 7:52 am - 

  Alhamdulillah 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Jom Sertai PEMBINA

Artikel terbaru

 • Budaya Pengasingan Kelas Antara Pelajar: Satu Pandangan

  BANGI, 9 Rabiulakhir 1439H, Khamis – Persatuan Belia Islam Nasional (Pembina) menyokong hasrat Kementerian Pendidikan untuk menghentikan budaya pengasingan kelas antara pelajar bermula 2019. Presiden Pembina, Eqwan Roslan, bagaimanapun berharap keberkesanan pelaksanaan langkah itu untuk jangka masa panjang juga perlu diberi perhatian. Beliau tidak dinafikan usaha untuk mengelakkan jurang antara murid merupakan salah satu inisiatif yang…

 • “Isu Solat Berjemaah, Di manakah kita?”

  “Dan dirikanlah kamu solat dan keluarkanlah zakat, dan rukuklah kamu semua (berjemaah) bersama-sama orang-orang yang rukuk.” (Surah al-Baqarah ayat 43) Solat sememangnya menjadi tiang peneguh yang menjadi aset utama keluhuran agama Islam. Sejak dari kecil lagi anak-anak Muslim sepatutnya diajar untuk mendirikan solat kerana masa ini adalah masa yang sangat berharga buat mereka. Selari dengan…

 • Remaja dan Rokok?

  Isnin lepas, hatiku tergerak untuk singgah makan pada waktu tengah hari di salah sebuah restoran mamak di Sri Serdang. Kebetulan pada waktu itu juga beberapa orang adik-adik yang bersekolah pada sesi pagi singgah makan di restoran yang sama. Tampak pada gaya mereka akan kekemasan rambut yang disikat rapi, baju kemejanya kekal tuck in, dan tali…

Ini Wilayah PEMBINA

Ikuti Pembinabangi

Anda semua dijemput untuk melawat laman facebook, twitter, flickr dan youtube pembinabangi untuk mengikuti perkembangan terbaru dan lebih lanjut maklumat tentang kami.

isikan alamat emel anda untuk sentiasa mengikuti perkembangan Pembina Bangi