Berita Utama, Komuniti

Selamat Jalan & Selamat Berjuang Saifullah Maslul

4 101

Persatuan Belia Islam Nasional (PEMBINA) mengucapkan sekalung tahniah dan selamat berjuang kepada Saudara Saifullah Maslul bin Suhairi di atas keberangkatan beliau untuk melanjutkan pelajaran dalam peringkat ijazah ke University of Manchester, UK dalam bidang Mechanical Engineering dibawah tajaan Sime Darby. Beliau telah berangkat meninggalkan tanah air pada malam 13 September 2010 dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Ketua Cawangan PEMBINA Bangi, Aizuddin Khalid dan Penolong Ketua Cawangan, Rusman Arief Abd Rahman berkesempatan mengiringi dan bertemu Saifullah di KLIA bagi mengucapkan tahniah dan selamat jalan serta menyampaikan cenderahati dari seluruh warga PEMBINA.

Saifullah merupakan aktivis PEMBINA Bangi yang aktif, berdedikasi, bersemangat dan bersungguh. Beliau banyak terlibat dengan kerja-kerja kesukarelaan dengan PEMBINA. Beliau kerap kali dipilih mewakili dan menjadi jurucakap PEMBINA Bangi dalam mesyuarat-mesyuarat bersama NGO-NGO setempat. Tugasan besar terakhir beliau adalah sebagai timbalan pengarah jawatankuasa penganjuran Karnival Futsal Islami (KAHFI) 2010 yang telah berlangsung dengan jayanya bahkan turut mendapat perhatian media.

PEMBINA mendoakan semoga Saifullah Maslul berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi. Dan semoga beliau akan terus bekerja untuk Islam di mana sahaja beliau berada. PEMBINA juga berharap agar Saifullah akan kembali berkhidmat bersama PEMBINA seusai urusan pembelajaran beliau dari luar negara.

Ketua dan Penolong Ketua Cawangan PEMBINA Bangi
menyampaikan cenderamata kepada Saifullah di KLIA

Saifullah ditemuramah media antarabangsa

Related Posts

4 Comments

 1. Azib September 15, 2010 at 3:49 pm - 

  Semoga akh Saiful mencapai kejayaan di UK. Semoga beliau juga menjadi duta ISMA di sana nanti.

  Selamat jalan.

  Azib
  NYDP ISMA DHL

 2. bilal_jailani September 18, 2010 at 12:07 am - 

  Selamat jalan, Epul. Moga enta kuat di sana. Tahniah buat enta, juga buat parent enta. ^_^

 3. Saifullah M. Suhairi December 6, 2010 at 6:37 am - 

  Terima kasih byk2 sahabat2 semua. IA. Telah dididik utk menjadi Ambassador of Islam sejak dari kecik lagi. Thanks to parents juga.

 4. admin December 6, 2010 at 7:52 am - 

  Alhamdulillah 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Jom Sertai PEMBINA

Artikel terbaru

 • Promosi Konvokesyen Dengan Cara Tarian Bukan Ciri Mahasiswa

  Bulan Oktober dan November menjadi saat yang menggembirakan bagi mahasiswa yang bergraduan setelah berjaya menamatkan pembelajarannya di universiti. Majlis konvokesyen bertambah meriah dengan beberapa aktiviti, pameran dan jualan yang diadakan serta penglibatan para pensyarah, keluarga dan saudara mara. Namun, adakah aktiviti seperti tarian yang diadakan oleh mahasiswa di Universiti Utara Malaysia (UUM) baru-baru ini sesuai…

 • 4 Mac Hilangnya Seorang Wira Islam, Palestin

  TANGGAL 4 Mac 1193 umat Islam telah kehilangan seorang pemerintah, ketua angkatan tentera yang telah melakar sejarah besar buat umat Islam. Salahuddin Al Ayubi nama yang tidak asing bagi umat Islam yang terkenal sebagai Sang Penakluk. Kata-katanya pernah dirakamkan sebagai tunjang kepada kebangkitan semangat umat Islam untuk berjihad. Umurnya mencecah 14 tahun, beliau telah menjadi…

 • Jangan Kau Lupa Peristiwa Hitam 3 Mac 1924!

  Sudah 94 tahun berlalu peristiwa hitam yang memberi luka yang dalam buat umat Islam. Detik bersejarah ini telah merakam pengakhiran bagi sistem khalifah yang sudah berdiri teguh sejah sekian lama. Sultan Abdul Hamid II merupakan khalifah yang kuat menahan empayar Turki yang hendak dirakus oleh dunia Eropah ketika itu telahpun digulingkan. Dalang yang mengkucar-kacirkan Empayar…

Ini Wilayah PEMBINA

Ikuti Pembinabangi

Anda semua dijemput untuk melawat laman facebook, twitter, flickr dan youtube pembinabangi untuk mengikuti perkembangan terbaru dan lebih lanjut maklumat tentang kami.

isikan alamat emel anda untuk sentiasa mengikuti perkembangan Pembina Bangi